Schildertechnieken

Het decoreren van muren met behulp van diverse schildertechnieken is een kunstvorm die eeuwenlang evolueert en de esthetiek van ruimtes transformeert.
Van subtiele nuances tot gedurfde, expressieve penseelstreken, schildertechnieken bieden een scala aan mogelijkheden om de sfeer en persoonlijkheid van elke kamer te versterken.

Hedendaagse toepassingen omvatten moderne technieken zoals sponzen, spatelen, en het gebruik van sjablonen. Deze creatieve benaderingen stellen kunstenaars en huiseigenaren in staat om unieke visuele verhalen te vertellen, variërend van tijdloze elegantie tot eigentijdse levendigheid.

Laten we duiken in de fascinerende wereld van schildertechnieken op muren en ontdekken hoe ze een ruimte kunnen verheffen tot een ware artistieke uiting.

Gratis Offerte

1. Venetiaans stucwerk: tijdloze pracht en prachtige diepte

Het Venetiaanse stucwerk, dat zijn wortels heeft in het historische Venetië, staat bekend om zijn weelderige en marmerachtige uitstraling. Dit verfijnde pleisterwerk wordt bereikt door het aanbrengen van meerdere lagen kalkpleister die vervolgens met de hand worden gepolijst om een ongeëvenaarde glans en diepte te creëren. Met Venetiaans stucwerk geef je je muren en plafonds een tijdloze schoonheid.
Andere benamingen of varianten: marmorino, venetianplaster

2. Tadelakt: marokkaanse betovering voor je huis.

Tadelakt is een traditionele Marokkaanse pleistertechniek die bekendstaat om zijn waterbestendigheid en glanzende, gladde afwerking. Ideaal voor badkamers, hammams en andere vochtige ruimtes, Tadelakt voegt een vleugje Marokkaanse exotiek toe aan je interieur.
Andere benamingen of varianten: mortex, stucdeco, betonciré, aquasensa

3. Crustal: crieëer intrigerende patronen en diepte.

De Crustal pleistertechniek is een innovatieve en trendy manier om interieurs te verfraaien en een goed gevoel van moderniteit en verfijning toe te voegen aan elke ruimte. Deze textuurtechniek heeft snel aan populariteit gewonnen vanwege vanwege zijn unieke uiterlijk en veelzijdigheid.

4. Kleistuc: natuurlijke schoonheid en duurzaamheid voor interieurs

Kleistuc is een authentieke pleistertechniek die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen vanwege zijn natuurlijke uitstraling en duurzame eigenschappen. Deze milieuvriendelijke afwerking biedt een subtiele en rustieke esthetiek die perfect past bij moderne interieurs.

5. Kalkverf: natuurlijke elegantie en tijdloze schoonheid komen samen.

Kalkverf staat bekend om zijn unieke uitstraling en duurzaamheid. Gemaakt van natuurlijke materialen, voegt het een subtiele diepte toe aan muren en plafonds, waardoor een zachte, authentieke uitstraling ontstaat. De ademende eigenschappen van kalkverf dragen bij aan een gezond binnenklimaat, terwijl het de mogelijkheid biedt om een prachtige patina te ontwikkelen na verloop van tijd.
Enkele voordelen van kalk zijn:

  • Ademend verfsysteem die zorgt voor een gezond binnenklimaat.
  • Unieke afwerking
  • Duurzaamheid & milieuvriendelijk

Aanpak

1
Gratis plaatsbezoek
We komen langs voor een gratis gesprek en opmeting.
2
Voorstel op maat
We sturen je een offerte met een correcte prijs en geen verrassingen.
3
Kleuradvies
Als je dat wil, komt onze specialiste langs met kleuradvies of hulp bij technische vragen.
4
Aan de slag!
Ons immer vrolijk team gaat aan de slag.
5
Opvolging en afronding
Geef zeker je feedback tijdens als na de werken. We verrassen je graag met een fantastisch eindresultaat.

Tevreden klanten

“DKDecor, een professionele en correcte samenwerking. Alle opties overlopen, op tijd gestart (tot op de dag van afspraak), mooie en nette werken. Na de volledige buitenwerken snel beslist om hen ook de volledige binnenkant te laten uitvoeren. Echt top, kortom een toffe bende. Nogmaals bedankt!”

Tom Devreese, Wielsbeke
Meer realisaties

Contacteer ons

Wij mochten uw vraag om inlichtingen via het contactformulier in goede orde ontvangen. 
Wij doen het nodige om u zo spoedig mogelijk te contacteren.
 
Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer